Toiminnan kuvaus

Haminan Boccia ry on vuonna 2020 perustettu yhdistys. Yhdistys on ainoastaan boccian harrastamiseen perustettu, kaikissa pelin eri muodoissa toimiva yhdistys.Yhdistyksen tarkoituksena on edistää boccian tuntemusta Haminan kaupungin alueella siten, että kaikilla on mahdollisuus harrastaa ja osallistua harrastus- ja kilpailumuodossa bocciaan liittyvään yhdistystoimintaan sen kaikilla osa-alueilla.

Teemme yhteistyötä kaikkien bocciaa harrastavien tahojen kanssa. Haminan kaupungin liikuntapalvelujen kanssa olemme järjestäneen yhdessä kaupunginosien välisiä kilpailuja. Pyrimme myös koulujen liikuntatunneille opastamaan peliä ja näin esittelemme uuden harrastusmahdollisuuden. Opastamme uusia pelaajia pelin alkuun ja pelaamalla oppii nopeasti pelin ”juonen”.

Koulutamme myös jäsenistöämme ulkopuolisen kouluttajan avulla. Järjestämme omia yhdistyksen kilpailuja ja käymme eri yhdistysten järjestämissä kilpailuissa ja avoimissa kilpailuissa.

Bocciasta

Boccia on italialaista alkuperää oleva tarkkuuspallopeli, joka muistuttaa ranskalaista pétanquea ja brittiläistä boulia. Peli kehitettiin alun perin antiikin Roomassa, ja sen juuret ulottuvat kreikkalaiseen pallonheittoon. Boccia on nykyisin myös paralympialaji, joka on suunnattu etenkin liikuntarajoitteisille pelaajille.

Boccia on sosiaalinen ja strateginen peli, joka vaatii tarkkuutta ja taitoa. Se on sopiva harrastus kaikenikäisille ja -kuntoisille, ja sen parissa voi viettää mukavan iltapäivän ystävien tai perheen kanssa.